akcióterületek

Régi Vidámpark és Dömörkapu területeinek fejlesztése

Évtizedeken át nemzedékek nőttek fel úgy, hogy a Pécsi Vidámpark játékai jelentették számukra az önfeledt kikapcsolódás és szórakozás óráit. A 2000-es évekre ez az érdeklődés jelentősen megcsappant, és sajnos a szolgáltatás emiatt fenntarthatatlanná vált. Ez vezetett 2011-ben az egykor kiemelkedően népszerű intézmény bezárásához. Azóta a játékokat elszállították, és bár a terület ezáltal felszabadult, rendezésre és új funkcióra vár.

Több túraösvény találkozásánál mindig is közkedvelt pihenőhely volt a Dömörkapu, amely a vidámpark területével közösen Az Aktív Pécs – Megújuló Mecsekoldal program részeként új rekreációs és turisztikai célokat kapna. A régi Vidámpark tematikájához illeszkedve az egykori élményközpont területén meseerdőben sétálhatnának a családosok, emellett éppúgy kitűnően szolgálhatná a sportolók igényeit is (rekortán futópálya, pingpongasztal, sportpályák stb.).

A helyi termékekre specializált vendéglátás vagy a bérelhető és közösségi alkotóházak megteremtése is elképzelhető fejlesztési cél lehetne. Emellett lehetőség nyílik olyan fejlesztésekre is, amelyhez a természet önmaga adja a helyszínt.

A pécsi önkormányzat célja, hogy a lakosság és a turisták számára is egyaránt megfelelő megoldás, újítás szülessen, éppen ezért mindenkinek lehetőséget biztosít a lehetséges fejlesztési irányok véleményezésére. Ugyan a tervezési folyamat elindult, de most még mindenki befolyásolhatja a végleges döntést. Ezért biztatunk most minden pécsit és Pécset szerető, a város és a térség jövőjéért tenni akaró embert, hogy a témához kapcsolódó tematikus kérdőív kitöltésével járuljon hozzá munkánk sikeréhez. Nekünk az Ön véleménye is számít!

A Mecsek mindenkié!