akcióterületek

Egyéb aktív- és ökoturisztikai fejlesztések

Az Aktív Pécs – Megújuló Mecsekoldal projekt célja, hogy a városlakók véleményét is meghallgatva, figyelembe véve az önkormányzat olyan fejlesztéseket indítson el, amelyek a többség támogatását megnyerik. Őszintén kell azonban beszélni arról is, hogy minden újítás egyben beavatkozást jelenthet a mecseki ökoszisztémába, emellett a beruházások a korábbihoz képest fokozott járműforgalomhoz vezethetnek.

Éppen ezért a városvezetés a közlekedésfejlesztés során az ökoturisztikai célokat szeretné érvényesíteni azért, hogy a lehető legokosabb és legzöldebb megoldás születhessen. Nagyon fontos, hogy mivel a Mecsek védett környezet, az ökoszisztéma megóvása miatt egy jól átgondolt közlekedésfejlesztési tervre van szükség.

A Mecsek mindenkié! Ezért – bár a fejlesztések tervezése már folyamatban van – most még bárki befolyásolhatja a végleges döntést e téren is. Bizonyos nézetek szerint inkább a buszos közlekedés előtérbe helyezése, mások szerint a parkolási lehetőségek észszerű bővítése jelenthet megoldást. Egy biztos, a város zöld és fenntartható stratégiájához kapcsolódóan a mecseki elektromos buszhálózat fejlesztése is fontos feladat lehet – kapcsolódva Pécs Zöld busz programjához.

Most Ön is elmondhatja a véleményét arról, hogy a közlekedésfejlesztés során melyik szakmai koncepciót támogatja.

Kérjük, hogy Ön is segítse munkánkat a tematikus kérdőív kitöltésével!