akcióterületek

Niké szobor és környékének fejlesztése

Pécsett számos kitűnő fotóművész él, és sokan csak kedvtelésből is szívesen készítenek fényképeket a városról. Mindez nem csoda, hiszen a különlegesen szép fekvésű csodálatos látvány nyújt a panoráma- vagy tájképeken. Ezek megalkotására az egyik legnépszerűbb helyszín Makrisz Agamemnon Niké-szobrának (1975) talapzata és a műalkotás környéke, amely népszerű kikapcsolódási, közösségi és túrahelyszín, amely az Aktív Pécs – Megújuló Mecsekoldal program a terület tematikus fejlesztései közé kerülhetne.

A pécsi városvezetés azt szeretné, hogy ez a megújulás a lakosság és a turisták számára is megfelelő megoldásokat tartalmazzon. Egy korábban felmerült elképzelés szerint libegő szállítaná az utasokat a Niké-szobor kiindulási pont és a Misinatető végállomás között. Most minden pécsinek és Pécset szerető embernek lehetősége van arra, hogy döntsön arról, támogatja-e ezt az elképzelést, vagy  csak a zöld területek ápolását és védelmét helyezné előtérbe.

Ön csendesebb, nyugodtabb vagy inkább közösségi helyszínként látná szívesen a Niké-szobor környékét, amelynél selfie-pont vagy játszótér is létesülhetne, vendéglátóhelyekkel, több parkolóval és a szükséges illemhelyek kialakításával. Egy másik fejlesztési irányt jelent a szobor alatti terület parkrendezése (padok, asztalok, szemetesek), rekreációs célú átalakítása.

A fejlesztéseket már tervezik a szakemberek, azonban most még mindenki elmondhatja a véleményét a végleges döntés előtt. Az önkormányzat azt szeretné, ha az anyagi és szakmai lehetőségekhez mérten olyan projektek valósulnának meg, amelyek a többség támogatását elnyerik.

Kérjük, hogy Ön is segítse munkánkat a tematikus kérdőív kitöltésével!

A Mecsek mindenkié!