akcióterületek

Misina és TV torony környékének fejlesztése

Pécs számtalan értéke és kulturális öröksége mellett azzal is büszkélkedhet, hogy a Misinatetőn itt épült meg 1973-ban a 197 méter magas TV torony. Nem véletlen, hogy az ország legmagasabb építménye az elmúlt évtizedekben a helyiek és az ide látogató turisták egyik legkedveltebb célpontja lett, hiszen a kilátóból teljesen egyedülálló panorámában lehet részük.

A TV torony környéke azonban sok éve nagyon szomorú képet mutat. A korábbi és a jelenlegi városvezetés egyaránt fontosnak tartotta, hogy ez a helyzet megváltozzon, ezért a lakosság ötletbörze keretében nyilváníthatott véleményt a hasznosításról. Az „Aktív Misina” koncepcióterv keretében olyan mozgás- és túraközpont valósul meg a Misina-tetőn, amely a természetjárók és a sportolni vágyók minden igényét kielégíti. Ennek kivitelezése hamarosan elkezdődhet.

Kérdőívünkben viszont most az Ön véleményére vagyunk kíváncsiak azzal kapcsolatban, hogy a Misina és a TV torony tágabb környezete is tovább fejlődjön. Az aktív turizmusra építve megnyílik a lehetőség egy sport- és túraközpont létrehozására, hangulatos vendéglátóegységek (étterem, kávézó) kialakítására. De a városvezetés szeretné, ha ez a fejlesztés itt nem állna meg, hanem a terület tovább fejlődhetne egészen akár a Sípályáig. Kíváncsiak vagyunk a véleményére arról is, hogy a TV torony környezetét, vagy a Mecseki sípályát is szükséges-e (tovább) fejleszteni.

A Mecsek mindenkié!

A városvezetés azt szeretné, ha olyan megoldások születnének, amelyeket a többség szívesen támogat. A Misina fejlesztések tervezése már folyamatban van, a további fejlesztések tervezése előtt mindenki választhat a koncepciók közül.

Kérjük, hogy Ön is segítse munkánkat a tematikus kérdőív kitöltésével!