akcióterületek

Mecseki libegő létesítése

Utazott Ön már valaha libegővel? Belegondolt már abba, hogy milyen lenne egy felvonón, a csodálatos panorámában gyönyörködve megközelíteni a Misinatetőt? Az Aktív Pécs – Megújuló Mecsekoldal aktív turisztikai fejlesztés keretében ez a már több mint fél évszázada felmerült ötlet is megvalósulhat.

A város elképzelése, hogy a libegő a Niké-szobor melletti parkolóból indulna a TV toronyhoz, de közben a Mandulás kempingnél kialakított megállónál is ki lehetne szállni a kerékpárok és babakocsik szállítására is alkalmas libegőfülkékből. Bár a szakvélemények alátámasztják azt, hogy létrejöhet a beruházás, annak megvalósíthatóságához azonban több mint 40 hatósági engedély és hozzájárulás szükséges, nem beszélve a kivitelezéshez szükséges források előteremtéséről.

Nem kérdés, hogy a libegő Pécs egyik idegenforgalmi kitörési pontja lehet, azonban létesítése számos közlekedési, környezetvédelmi és más mérlegelendő szempontot felvet. A pécsi önkormányzat számára nagyon fontos, hogy az anyagi és szakmai lehetőségekhez mérten olyan projektek valósuljanak meg, amelyek a többség – az itt élők és a Pécset szeretők – támogatását elnyerik. Bár a fejlesztések tervezése már folyamatban van, most még mindenki elmondhatja a véleményét a végleges döntések előtt.

A Mecsek mindenkié!

Kérjük, hogy Ön is segítse munkánkat a tematikus kérdőív kitöltésével!